Žična zaznavala

Žična zaznavala so nizkocenovna, kompaktna zaznavala za natančno meritev pozicije ali spremembo pozicije merjenca/objekta meritve.

Ključni elementi žičnega zaznavala so precizna merilna žica in zaznavalni element ( potenciometer ali enkoder), ki pomik žice  pretvori v proporcionalni električni signal.

Žična zaznavala so zanesljiva, preprosta za vgradnjo in ne potrebujejo vzdrževanja. Zaradi the lastnosti se uporabljajo v vseh vejah industrije.

 

Laserska zaznavala

Zaradi visoke ločljivosti so laserska zaznavala idealna rešitev za brezdotično, natančno merjenje razdalje, poti in pozicije.

Elektronika laserskega zaznavala preko napredne analitične metode izračuna točno razdaljo do merjenca s pomočjo triangulacije ali faznega zamika.

Kompaktna in robustna zasnova zaznaval omogoča merjenje tudi v težkih okoljskih pogojih.

 

 

 

 

Linearni potenciometri

Linearni potenciometri so poceni in zanesljiva rešitev merjenja razdalje in pozicije.

Ta uporovna zaznavala delujejo kot napetostni razdelilnik prek hibridne plasti plastike in so na voljo do zaščitnega razreda IP68.

Linearni potenciometri združujejo preprosto zasnovo z visoko natančnostjo (linearnost do 0,05% MO).

Širok izbor modelov omogoča uporabo v številnih aplikacijah.

 

 

 

Magnetne skale

Waycon magnetne skale se sestojijo iz čitalne glave ter linearnega magnetnega traku.

Glava zaznavala se napaja brezdotično prek magnetnega traku in je tehnično brez trenja/obrabe.

Digitalna magnetna skala ima točnost do ±15 μm pri merilnem območju do 100m.

Magnetne skale so tudi tako imenovani digitalni metri.

 

 

 

Digitalni merilnik dolžine

Digitalni merilniki dolžine so visokoprecizna zaznavala z visoko točnostjo skozi celotno merilno območje. Odlikuje jih tudi časovna in temperaturna stabilnost.

Digitalni merilniki dolžine so zasnovati za mnogo različnih aplikacij in se uporabljajo v industrijskem okolju. Najbolj razširjeni so v industrijski metrologiji, v postajah za večtočkovno preverjanje objekta, spremljanju merilnih naprav in kot merilniki položaja.

 

 

Ultrazvočna zaznavala

Ultrazvočna zaznavala merijo razdaljo do merjenca brez dotika in so neobčutljiva na barvo ali material merjenca.

Ultrazvok je visokofrekvenčno valovanje, ki ga oddaja zaznavalo. Valovanje se odbije od merjenca in se prejema nazaj do zaznavala v obliki odboja. Glede na čas potovanja ultrazvočnega valovanja,  zaznavalo izračuna analogni izhodni signal, sorazmeren z razdaljo.

Klasična aplikacija za ultrazvočna zaznavala je merjenje nivoja tekočin.

 

 

 

Magnetostriktivna zaznavala

Magnetostriktivna zaznavala razdalj omogočajo merjenje brez dotika in obrabe.

Ohišje tega zanavala ima merilni element (valovod), ki lahko v interakciji z zunanjim prosto gibljivim magnetom zelo natančno določi razdaljo.

Senzorji tega razreda se že mnogo let uspešno uporabljajo v avtomatizaciji, za merjenju nivoja in v hidravličnih cilindrih pri tlakih do 350 barov.

 

 

 

Digitalne linearne letve

Digitalne linearne skale uporabljajo zaznavalno glavo, ki teče preko letve.

Delujejo po brezdotičnem magnetnem merilnem sistemu. Letev mora biti pritrjena na izravnano površino, da se zagotovi meritev z visoko točnostjo.

 

 

 

Kapacitivna zaznavala

Načelo kapacitivnega merjenja je bilo izumljeno pred več kot 40 leti in je dokazalo svojo učinkovitost in zanesljivost v neštetih aplikacijah.

Na kapaciteto kondenzatorja vpliva razdalja njegovih elektrod. Ta korelacija se lahko uporabi za merjenje razdalje. Glave zaznavala merijo brez dotika in z izredno visoko ločljivostjo. Priključena elektronika prikaže merilni rezultat neposredno na merilniku (serija KS). Vsa elektronika zagotavljata analogni izhodni signal, sorazmeren z izmerjeno razdaljo, ki ga lahko uporabimo za nadaljnjo obdelavo. Kapacitivne sonde zagotavljajo zanesljive rezultate tudi v ekstremnih pogojih, kot naprimer pri jedrskem sevanju, blizu temperature 0 ° K ali v visokem vakumu.

 

 

 

Enkoderji in rotacijski pretvorniki

Ta serija zaznaval meri kotne spremembe v rotirajočih elementih z visoko natančnostjo. Merilna metoda digitalnega enkoderja temelji na periodičnih oznakah, ki so na voljo inkrementalno kot TTL, HTL ali absolutno v obliki BUS vmesnikov (Profibus, SSI, CANopen, Profinet ..). Analogna zaznavala kota pa spremenijo kotno spremembo, ki je zaznana v absolutni signal s pomočjo potenciometra.

 

 

 

Hidravlična zaznavala

Merjenje hoda bata v cilindru predstavlja poseben izziv tehnologiji zaznaval.

WayCon ponuja široko paleto izdelkov, ki temeljijo na različnih tehnologijah. Za vgradnjo v hidravlične cilindre (območje pod tlakom) lahko izbirate med žičnimi in magnetostriktivnimi zaznavali, ter linearnimi potenciometri.

 

 

 

 

Pretvorniki signala

Pretvorniki signala se uporabljajo za pretvorbo izhodnih signalov zaznaval v različne signale za nadaljno uporabo.

Na primer: signalni sistem PMX-24 pretvarja signale zanaval s potenciometričnim izhodom v analogne signale, kot so 0 ... 10 V ali 4 ... 20 mA.

 

 

 

 

 

Prikazovalniki

Če potrebujete vizualizacijo izmerjenih vrednosti zaznavala, vam WayCon ponuja idealno rešitev za vse običajne signale zaznaval s serijo prikazovalnikov PAX in WAY. Zaradi modularne zasnove naših prikazovalnikov se lahko enostavno opremijo z različnimi izhodnimi karticami, tako da je mogoče narediti nadaljnjo obdelavo podatkov prek krmilnika ali računalnika. Funkcije, kot so ponastavitev na nič, nastavitev mej, linearizacija, skaliranje in še veliko več, dodajajo prikazovalnikom mnogo univerzalne uporabnosti.