Induktivna zaznavala “Eddy Current Sensors”

Induktivna zaznavala zaznavajo razdaljo ali spremembo razdalje kovinskih predmetov brez dotika, dinamično, z izjemno točnostjo. TX elektronika, ki je posebej prilagojena določenemu zaznavalu, izračunava analogni izhodni signal, ki je premo-sorazmeren razdalji. Vmesnika USB in CAN omogočata zajem in odčitavanje podatkov. EddyLab GmbH je razvilo tudi programski paket "eddyMOTIONT", ki je popolnoma skladen z TX elektroniko in razširja funkcionalnosti kot so osciloskop, FFT analize in podatkovni zajem. Več informacij najdete na sledeči povezavi do proizvajalca: http://www.eddycurrentprobe.com.

Merilni razpon znotraj serije induktivnih zaznavala znaša 0-40 mm, linearnost do +/- 0,15%, ločljivost do 0,03 µm, dinamika do 100 in več kHz.

Različne izvedbe in njihove tehnične specifikacije najdete na sledeči povezavi: Induktivna zaznavala - Eddy Current - EN.

 

 

LVDT (Linear Variable Differential Transformer) zaznavala

Neobčutljiva in zanesljiva. Zaznavala pomika LVDT podjetja Eddylab GmbH delujejo praktično brez obrabe. Diferencialno merilno načelo LVDT zagotavlja minimalen vpliv temperature na rezultate meritev, sistem je neobčutljiv na zunanje elektromagnetne motnje.

Zaznamuje jih izjemna trpežnost. LVDT zaznavala se odlikujejo po izjemni trpežnosti in zanesljivosti tudi v zahtevnih pogojih, ob visoki ločljivosti in ponovljivosti meritev. Visoke temperature (do 200 °C), visoki tlaki (do 400 bar) ali močne vibracijske obremenitve, ne predstavljajo težav za LVDT zaznavala.

Visok zaščitni razred in kakovostno ohišje, kot so nerjavno jeklo in titan, zagotavljajo uporabo v vodi. LVDT zaznavala so prav tako zasnovana za stik z agresivnimi mediji, ki se uporabljajo za čiščenje in razkuževanje v farmacevtski, medicinski in živilski industriji. Hidravlične različice so zasnovane za vgradnjo v hidravlične in pnevmatske cilindre ali servo ventile.

Popolna rešitev za vse potrebe. Eddylab GmbH ponuja LVDT zaznavala z merilnim območjem od ± 1 mm (2 mm) do ± 300 mm (600 mm). Eddylab ponuja šest različnih izvedb LVDT zaznaval . Te zagotavljajo primerni merilni sistem oziroma rešitev za vsako aplikacijo.

Ključne značilnosti:

 • visoka točnost in linearnost,
 • ponovljivost do 0,1 µm,
 • robustna konstrukcija za zahtevne aplikacije v vseh industrijskih sektorjih,
 • odlično razmerje med merilnim obsegom in dolžino ohišja,
 • primeren za uporabo v visokih temperaturnih območjih,
 • zelo dober temperaturni koeficient,
 • številni izhodni signali.

Prednosti pri izbiri:

 • raznolike možnosti konfiguracije za optimalno prilagajanje aplikaciji,
 • dolga življenjska doba in visoka zanesljivost,
 • celotna merilna veriga (zaznavalo-elektronika), pripravljeno za rešitve "plug & play", z vključenim kalibracijskim listom.

Različne izvedbe in njihove tehnične specifikacije najdete na sledeči povezavi: Induktivna zaznavala LVDT - EN.

 

 

 

 

Vrvični merilniki

Novi vrvični merilniki podjetja eddylab GmbH so popolnoma prenovljeni, ter zasnovani tako, da so še posebej trpežni in robustni. Bistvena inovacija je uporaba brez stičnega in na obrabo odpornega merilnega elementa (Hall element) v kombinaciji z mikro-krmilnikom. Izhod vrste Industrijski Ethernet omogoča hitro vključitev v aplikacije in ponuja združljivost s standardom Industrija 4.0. Ohišja so izdelana iz plastične mase ojačane z vlakni, ki zagotavlja visoko prilagodljivost raznolikim aplikacijam.

Merilniki imajo oljno dušen vzmetni pogon, ki omogoča izjemno nizko trenje ob pomiku vrvice, z minimalno histerezo.

Glavne značilnosti:

 •     Združljivost s standardom Industrija 4.0,
 •     Merilni element brez obrabe (Hall element),
 •     Merilno območje 50...6000 mm,
 •     Industrijski ethernet,
 •     Napajanje preko Ethernet-a (POE),
 •     Odpornost na dinamične motnje in šume,
 •     Prilagojena zasnova.

Različne izvedbe merilnikov in njihove tehnične specifikacije najdete na sledeči povezavi: Vrvični merilniki - EN.

 

 

Laserska zaznavala

Digitalna laserska zaznavala serije AXIS in HG-C omogočajo merjenje razdalje ali pozicije predmeta z visoko zanesljivostjo, brez dotikalno in brez obrabe po principu triangulacije. Vgrajeni mikro-krmilnik izračuna jakost laserske svetlobe s korekcijo barvnega polja ter odbojnosti in to prilagodi lastnostim predmeta, kot so barva, hrapavost, odbojnost ali prosojnost. Sijajne površine so enako enostavno merljive kot mat površine (guma, plastika).

Modeli zaznaval AXIS-MI dosegajo ločljivost do 1 μm in ponujajo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo – idealno za aplikacije proizvajalcev originalne opreme (OEM). Za zahtevnejše aplikacije se priporoča model "High Performance" z ločljivostjo 0,7 μm in višjo natančnostjo. Izhodni signal je mogoče konfigurirati kot RS485, pa tudi kot analogni napetostni in tokovni signal, kot sta 0 - 10 V ali 4 - 20 mA. 

Ključne značilnosti:

 • Odlično razmerje med ceno in lastnostmi,
 • Merilno območje od 10 mm do 13 m,
 • Visoka ločljivost - do 0,7 μm,
 • Meritev, neodvisna od odbojnega materiala.

Različne izvedbe in njihove tehnične specifikacije najdete na sledeči povezavi: Laserska zaznavala - EN.

 

 

Digitalni merilniki – Magnescale ®

Magnescale® (nekdaj SONY Precision Technology) merilniki so zaznavala z visoko natančnostjo, katera preko njihovega izvirnega magnetnega načina merjenja trajno dosegajo ločljivost 0,1 mikrona in točnost do 1. mikrona tudi v težkih pogojih delovanja. Na novo razviti ležaj gredi serije zaznaval DK800S zagotavlja življensko dobo zaznavala več kot 130 MIO hodov. Z izhodnim signalom združljivim z RS422 priključkom, so digitalni merilniki idealna zaznavala za samodejno proizvodnjo linijo.

Različne izvedbe in njihove tehnične specifikacije najdete na sledeči povezavi: Digitalni merilniki Magnescale ® - EN.

Digitalni trakovi – Magnescale ®

Merilni sistem z digitalnim trakom blagovne znamke Magnescale® (nekdaj -  SONY Precision Technology) se sestoji iz linearnega magnetnega traku ter čitalne glave, ki deluje brez stično z pomikom preko magnetnega traku. Merilni sistem tako deluje brez kakršnekoli obrabe, je zelo robusten in omogoča visoko ločljivost do 0,2 mikrona.

Različne izvedbe in njihove tehnične specifikacije najdete na sledeči povezavi: Digitalni trakovi Magnescale ® - EN.

Digitalne magnetne letve – Magnescale ®

Digitalne magnetne letve Magnescale® (nekdaj - SONY Precision Technology) se sestojijo iz togega profila z vgrajenim magnetnim trakom, na katerem je nameščena pomična čitalna glava. Pri pomiku čitalne glave preko traku, le ta z visoko natančnostjo  zaznava magnetne pulze in generira inkrementalni izhodni signal. Signal ustreza standardu RS422. Takšne digitalne letve so idealna rešitev za montažo na več osne obdelovalne naprave kot so stružnice, rezkalne naprave, vrtalni stroji, ali roboti.

Različne izvedbe in njihove tehnične specifikacije najdete na sledeči povezavi: Digitalne magnetne letve Magnescale® - EN.

Prikazovalniki

Serija funkcijskih prikazovalnikov serije PAX, REX in Magnescale, pokriva rešitev za celoten spekter zaznaval in merilnikov oziroma izhodnih signalov, ko je potreben prikaz izmerjenih vrednosti.  Modularna zasnova prikazovalnikov omogoča nadgradnjo  preko različnih izhodnih kartic, ki omogočajo nadaljnjo obdelavo in uporabo signala preko krmilnika ali osebnega računalnika. funkcije kot so ničenje, mejne nastavitve, linearizacija in še mnogo več, prikazovalnike dejansko dopolnijo v več funkcijske naprave.

Različne izvedbe in njihove tehnične specifikacije najdete na sledeči povezavi: Prikazovalniki - EN.

Pretvorniki signalov

Pretvorniki signalov služijo kot samo ime pove pretvorbi vhodnih signalov iz zaznaval in merilnikov v različne izhodne signale za nadaljnjo uporabo in obdelavo.

PMX-24 pretvori vhodni signal potenciometerskega zaznavala v premosorazmerni analogni izhodni signal. Posebne lastnosti kot so galvanska izolacija, zaznavanje prekinjenega vodnika in nastavljivi izhodi, uporabniku zagotavljajo zanesljivost delovanja ter vrhunske rezultate odčitavanja.

Lastnosti:

 • Vhod:             1 - 20 kOhm,
 • Napajanje:    9 - 36 VDC,
 • Izhod:            4 - 20 mA; 0 - 10 V; 0 - 5 V; +/- 10 V; +/- 5 V,
 • Temperaturno območje delovanja: -40 do +85 °C.

Različne izvedbe in njihove tehnične specifikacije najdete na sledeči povezavi: Pretvorniki signalov - EN.